maanantai 27. toukokuuta 2013

Marjojen ja hedelmien sokeripitoisuuksia

Muutamaan otteeseen on tullut puheeksi marjojen ja hedelmien sokeripitoisuudet. Tämä lähinnä on kiinnostanut ihmisiä, jotka haluavat jollain tavalla rajoittaa hiilihydraattien saantia, joilla on suolistossa liikaa Candida hiivasientä tai sitten diabeetikot ihmettelevät, kun verensokerit eivät pysykään aisoissa. Syynä ovatkin olleet runsaasti käytetyt marjat, joissa saattaa olla sokeria yllättävän paljonkin.

Koostin finelin tietopankin mukaan eri hedelmistä ja marjoista sokeripitoisuudet. En sen tarkemmin lähtenyt jaottelemaan, onko sokeri sakaroosia, fruktoosia vai mitä toosia, katsoin vain kokonaissokeripitoisuuden kivettömästä, kuoritusta hedelmästä. Muutama yllätys joukossa ainakin minulle!



Hedelmien ja marjojen sokeripitoisuuksia g/100g:
-          Appelsiini 8,9
-          Aprikoosi 10,6
-          Aprikoosi, kuivattu 43,4
-          Ananas 11,2
-          Avokado  0,7
-          Banaani 13,5                    
-          Cantalopemeloni  4,1
-          Greippi  6,5
-          Granaattiomena  13,7
-          Hunajameloni  7,8
-          Karpalo  3,5
-          Kiwi  6,8
-          Kirsikka 11,4                                                 
-          Karviainen 5,4
-          Lakka 7,8
-          Luumu 8,2
-          Luumu, kuivattu  37,6
-          Mansikka 8,4
-          Mustikka  6,4
-          Mustaherukka 7,8
-          Mandariini 8,2
-          Mango 10,7
-          Nektariini  7,8
-          Omena 8,2
-          Päärynä 8,0
-          Persikka 7,8
-          Punaviinimarja   7,5
-          Puolukka 6,7
-          Papaija 10,7
-          Sitruuna 2,2
-          Taateli, kuivattu 38,2                                                 
-          Vesimeloni  7,1
-          Viikuna  42,5
-          Viikuna, kuivattu 47,9
-          Viinirypäle  15,5
-          Vadelma   4,1
-          Verigreippi  6,9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti