Koostin finelin tietopankin mukaan eri hedelmistä ja marjoista sokeripitoisuudet. En sen tarkemmin lähtenyt jaottelemaan, onko sokeri sakaroosia, fruktoosia vai mitä toosia, katsoin vain kokonaissokeripitoisuuden kivettömästä, kuoritusta hedelmästä. Muutama yllätys joukossa ainakin minulle!
Hedelmien ja marjojen sokeripitoisuuksia g/100g:
- Appelsiini 8,9
- Aprikoosi 10,6
- Aprikoosi, kuivattu 43,4
- Ananas 11,2
- Avokado 0,7
- Banaani 13,5
- Cantalopemeloni 4,1
- Greippi 6,5
- Granaattiomena 13,7
- Hunajameloni 7,8
- Karpalo 3,5
- Kiwi 6,8
- Kirsikka 11,4
- Karviainen 5,4
- Lakka 7,8
- Luumu 8,2
- Luumu, kuivattu 37,6
- Mansikka 8,4
- Mustikka 6,4
- Mustaherukka 7,8
- Mandariini 8,2
- Mango 10,7
- Nektariini 7,8
- Omena 8,2
- Päärynä 8,0
- Persikka 7,8
- Punaviinimarja 7,5
- Puolukka 6,7
- Papaija 10,7
- Sitruuna 2,2
- Sitruuna 2,2
- Taateli, kuivattu 38,2
- Vesimeloni 7,1
- Viikuna 42,5
- Viikuna, kuivattu 47,9
- Viinirypäle 15,5
- Vadelma 4,1
- Verigreippi 6,9
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti